MASTER-PACK GROUP BERHAD AND ITS GROUP OF COMPANIES

PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE


This personal Data Protection Notice explains how Master- Pack companies collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010.

1. Personal Information

a. Personal information means any information which relates to you and which was collected as stated in section 2. Your personal information may include but is not limited, to the following:
Personal details such as name, identity card or passport number, gender, race, nationality, date of birth or age, marital status, occupation, photo, credit card number, employee provident fund number, assets, financial and banking accounts details.
b. Contact details such as address, telephone number, fax number, mobile number and email address.
c. Information in connection with products and services provided by us or you have registered your interest with us for information, updates, inquiries, engagement, etc.
d. Billing and payment status and records
e. Other information that are, have been or may be collected by our group of companies, or which you provide to us, from time to time, in connection with any service, enquiry, transaction, survey, questionnaire or communication with Master-Pack group of companies.
f. Personal interests or preference such as language, product or content interests, communicating and marketing preferences.
g. Your image, by way of video, photo shooting during our customer gatherings and corporate events, etc.
h. When you visit our website, web browser software and other information about your visit.
i. Personal data from credit reporting agencies, Registrar of Companies, government agencies and credit bureau reports, etc.

1.1 Source of personal information

a. We collect your personal information directly from you or indirectly from your employer, Registrar of Companies, credit reference agencies when evaluating you before recruitment or when you send us completed enquiry and/or credit application forms for business purposes.
b. All information requested or collected in relevant forms is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we would be unable to process your job application or process your business as a customer or supplier.
c. Your image/ photo by way of video, commemorative photography during visits to our factory premises or during our customer /vendor gatherings and corporate events


2. Purposes of collecting and further processing (including disclosing) your personal information

Your personal information is collected and further processed by our group of companies as required or permitted by law and to give effect to your request for a job, commercial transaction including the following:

Vendor, customer, supplier, tenant
a. To help us communicate, understand your needs and offer our products, services to meet your needs
b. To process your request for product enquiry and/ or offer of products
c. To evaluate and process your request/ offer of products and services
d. To assess your credit worthiness
e. For administration purposes including billing, payment and debt collection
f. To administer and give effect to your commercial transaction ( tender award, contract of service or tenancy agreement)
g. For internal investigations, audit and security purposes
h. To contact you regarding services, products, upcoming promotions, advertising, marketing and commercial materials by us or companies within our group from time to time
i. To investigate, respond to, or defend allegations, claims made against, or involving our group of companies

Employees
a. To process your request for employment / internship
b. To evaluate your application for employment
c. To maintain, process the payroll and mandatory contributions as well as for insurance coverage
d. For internal investigations and security purposes
e. For internal records management and activities of the employee抯 company of employment as well as within Master-Pack Group Berhad of companies
f. To recognize and publish your achievement / winning whilst in the company抯 employment

2.1 Disclosure of personal information

Your personal information provided to us is processed by companies within Master-Pack Group Berhad and maybe disclosed as follows:

Vendor, customer, supplier, tenant
a. Third parties appointed by us to provide services to us or on our behalf (such as auditors, lawyers, company secretary, printing companies, contractors, out-sourced security guards, event organised by us, insurance companies etc.)
b. Law enforcement agencies, including the local police
c. Relevant government authorities, statutory authorities, local council and industry regulators
d. Clearing of payment via banks and intermediary banks used by us.
e. Drawee cheque providing a copy of the paid cheque
f. Personal information may also be disclosed to other parties in respect of whom you have given your express, implied consent as we or the business may require it to be disclosed.
g. Your image may also be disclosed in the company抯 notice board or published in the company抯 website in respect of corporate and social events organised

Employees
a. The bank for crediting of the payroll, bonus, incentives etc.
b. Law enforcement agencies, including the local police
c. Relevant government and non-government agencies such as Inland Revenue Board, SOCSO, EPF, insurance companies. etc.
d. Personal information may also be disclosed to other parties in respect of whom you have given your consent, implied consent such as credit card application, housing loan, personal loan etc.
e. Publish in the Company抯 notice board, website of company抯 activities/ events, employee prize winning or achievements

3. Right to access and correct personal information

You have a right to access and correct your personal information held by us (subject always to certain exemption). We will make every endeavour to ensure your personal information is accurate and up to-date therefore we ask that if there are changes to your personal information you should notify us directly.
To enable us to update and correct your personal information you will need to write in and provide us evidentiary proof of the change in personal information to enable us to identify you to access and rectify or update your request for change. However, upon receipt of your request, it is still our prerogative to refuse the change but we will notify you the reasons for such refusal.

4. Limiting the processing of personal information, further enquiries and complaints

If you would like to obtain further information, enquiry, compliant or how to limit the processing of your personal information, please contact:
a. The Master-Pack company in which you have business communications
b. The Master-Pack company in which you are employed or
c. Corporate Administration
Master-Pack Group Berhad
1574, Jalan Bukit Panchor
14300 Nibong Tebal, SPS Penang
Tel : 04-5931550 Fax: 04-5939034

We will deem that you have read and understood the Master-Pack Personal Data Protection notice and that you have given your consent willingly to the processing, retention, usage, dissemination of your personal information in the manner, to the extent and scope of this privacy policy.

Bahasa Malaysia version
In the event of any conflict between this English Personal Data Protection notice and the corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language notice shall prevail.

Dasar Privasi Master-Pack Group Berhad dan kumpulan syarikat-syarikatnya

Dasar privasi ini adalah untuk menjelaskan cara syarikat-syarikat kumpulan Master-Pack mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia.

1. Maklumat Peribadi

Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada kita bagi tujuan-tujuan sepertimana yang dinyatakan dalam seksyen 2 di bawah.

a. Butir-butir peribadi sepertiman nama, nombor kad pengenalan, nombor passport, jantina, bangsa, kewarganegaraan, tarikh lahir atau umur, status perkahwinan, perkerjaan, foto, nombor kredit kad, nombor KWSP, hartamilik, butir-butir kewangan dan bank akaun.
b. Butir-butir perhubungan seperti alamat, nombor telefon, nombor fax, nombor telefon bimbit dan alamat e-mel.
c. Maklumat berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang telah diberi atau telah mendaftarkan minat anda membeli/ menjual , mendapatkan maklumat, pertanyaan dan lain-lain
d. Bil, status pembayaran dan rekod
e. Segala maklumat yang telah atau akan dikumpulkan oleh kami, atau maklumat yang anda berikan kepada kami dari masa ke semasa berkaitan dengan perkhidmatan, urusniaga, peraduan, tinjauan pasaran, promosi, soal selidik atau komunikasi and interaksi dengan kami,
f. Minat peribadi dan kegemaran seperti bahasa pilihan, produk, kandungan maklumat yang diminati serta cara penyampaian atau pemasaran yang digemari.
g. Imej anda, foto-foto atau video pengambaran yang diambil semasa persidangan, aktiviti-aktiviti korporat syarikat kami.
h. Maklumat berkenaan komputer anda semasa melayari laman web syarikat kami; dan
i. Segala maklumat peribadi yang boleh didapati daripada pihak biro kredit, Suruhajaya Syarikat Malaysia, bahagain-bahagian kerajaan, laporan biro kredit dan lain-lain

1.1 Sumber maklumat peribadi

a. Kami mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada majikan, Suruhanjaya Syarikat Malaysia, agensi-agensi rujukan kredit bagi memproses permohanan pekerjaan, pertanyaan perkhidmatan dan produk dan permohonan transaksi secara kredit.
b. Segala maklumat yang diminta oleh kami adalah wajib diberikan dan dipersetujui oleh anda kerana ianya adalah mandatori untuk pemprosesan maklumat tersebut. Sekiranya anda enggan memberikan maklumat atau tidak mengizin kami membuat sedemikian, kami tidak akan dapat memproseskan transaksi jual/beli pelanggan dan penjual atau permohonan perkerjaan.
c. Imej anda/foto secara video, fotografi ingatan semasa lawatan ke kilang atau pejabat kami atau semasa persidangan dan aktivit-aktiviti korporat.

2. Tujuan-tujuan pengumpulan dan pemprosesan lanjut (termasuk pendedahan) maklumat peribadi anda.

Maklumat peribadi anda dikumpul dan diproses oleh kumpulan syarikat-syarikat kami sebagaimana dibenarkan disisi undang-undang untuk melaksanakan transaksi komersial yang diminta dan memproses permintaan perkerjaan, termasuk berikut:

Penjual, pelanggan, pembekal, penyewa and penyelia perkhidmatan
a. Bagi membantu kami memahami dan berinteraksi mengenai perkhidmatan, produk yang diminta/ dibekalkan oleh pelanggan /pembekal
b. Memproses permohonan, pertanyaan atau permintaan produk atau perkhidmatan
c. Menilai dan memproses pembekalan atau permohonan perkhidmatan dan produk
d. Menilai kebolehpercayaan kredit pelanggan
e. Pentadbiran akaun pelanggan/ pembekal berkaitan sebarang bayaran, penyata akaun dan urusan transaksi
f. Pentadbiran dan pengurusan transaksi komersial anda ( pemberian tender, kontrak perkhidmatan, perjanjian penyewaan)
g. Untuk siasatan dalaman, audit dan tujuan-tujuan keselamatan
h. Untuk menhubungi anda berkenaan produk, perkhidmatan, acara akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial syarikat kami dari semasa kesemasa
g. Bagi mematuhi undang-undang, prosidi atau pertanyaan daripada pihak berkuasa dan agensi-agensi penguatkuasaan

Pekerja
a. Memproses permohonan perkerjaan or internship
b. Membuat saringan pemohon-pemohon pekerjaan
c. Menyimpan, memproses gaji dengan mematuhi segala pemotongan mandatori yang sepatut mengikut undang- undang termasuk bagi insuran perkerja
d. Bagi siasatan dalaman and tujuan-tujuan keselamatan.
e. Bagi pentadbiran rekod-rekod dan aktiviti-aktivi perkerjaan dalam kumpulan syarikat-syarikat Master-Pack.
f. Bagi tujuan-tujuan penghargai pekerja dalam kemenangan atau kepujian pekerjaaan dan aktiviti-aktiviti syarikat

2.1 Pendedahan maklumat peribadi

Maklumat peribadi yang dibekalkan kepada kami akan diproses oleh syarikat-syarikat kumpulan Master-Pack dan didedahkan seperti berikut:

Penjual, pelanggan, pembekal, penyewa and penyelia perkhidmatan
a. Pihak-pihak ketiga yang kami lantik untuk membekalkan perkhidmatan kepada kami atau untuk pihak kami ( seperti juruaudit, peguam, setiausaha syarikat, kontraktor, perunding, syarikat insuran, penganjur acara, penasihat dan sebagainya)
b. Agensi-agensi penguatkuasa undang-undang termasuk polis tempatan
c. Pihak berkuasa kerajaan, pihak berkuasa berkanun, majlis tempatan dan pengawal setia industry berkaitan.
d. System pembayaran atau pengurusan pembayaran bank kami atau bank pengantaraan
e. Bank-bank pihak pembayar yang membekalkan salinan cek-cek yang diproses
f. Maklumat peribadi anda mungkin didedahkan kepada pihak ketiga yang berkenaan dengan anggapan anda bersetuju atau anda telah setujui dan membenarkan kami untuk melaksanakan transaksi komersial.
g. Imej anda akan dipaparkan di papan notis atau laman web syarikat kami berkaitan dengan aktiviti koporat dan aktivit sosial

Pekerja
a. Pihak bank untuk bayaran gaji, bonus, insentif dan sebagainya
b. Agensi-agensi penguatkuasa undang-undang termasuk polis tempatan
c. Pihak kerajaan and juga agensi bukan kerajaan seperti Jabatan Hasil Dalam Negeri, Perkeso, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), syarikat insuran dan sebagainya
d. Maklumat peribadi juga akan didedahkan kepada pihak yang telah dipersetujui atau diminta oleh pekerja sendiri seperti bagi permohonan kad kredit, kewangan/ pinjaman peribadi, pinjaman rumah dan sebagainya.
e. Paparan di papan notis atau laman web syarikat berkenaan aktiviti syarikat, pemenang hadiah cabutan mertuah dan pencapaian kepujian oleh pekerja

3. Hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi anda yang kami pegang (selalunya tertakluk kepada beberapa pengecualian yang tertentu). Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini justeru kami meminta agar anda terus memaklum pihak kami sekiranya terdapat sebarang perubahan dalam maklumat peribadi anda.

Jika anda ingin mengakses and meminda maklumat peribadi anda, sila hantar surat permintaan anda berserta bukti identiti lengkap untuk kami mengenal pasti anda bersama-sama maklumat permintaan yang lengkap. Kami berhak menolak permintaan surat anda selepas penerimaan surat, tetapi kami akan memberi sebab-sebab penolakan tersebut.

4. Penghadan pemprosesan maklumat peribadi, pertanyaan lanjut dan aduan

Sekiranya anda ingin memperolehi maklumat lanjut, mempunyai pertanyaan atau membuat suatu aduan berkenaan dengan maklumat peribadi kamu, sila hubungi:
a. Syarikat Master-Pack yang anda mempunyai hubugan komersial
b. Syarikat Master-Pack yang anda bekerja
c. Pentadbiran Koporat
Master-Pack Group Berhad
1574, Jalan Bukit Panchor
14300 Nibong Tebal, SPS Penang
Tel : 04-5931550 Fax : 04-5939034

Anda dianggap telah membaca dan memahami segala Dasar Peribadi kumpulan syarikat-syarikat Master-Pack Group Berhad dan dengan itu telah mempersetujui kepada pemprosesan, pengunaan, penyimpanan, pendedahan maklumat peribadi anda sebagaimana yang telah tertera di polisi dasar privasi ini.

Jika berlakunya sebarang konflik kenyataan antara notis bahasa melayu dengan bahasa inggeris, terma-terma dalam bahasa inggeris akan dianggap betul.

 
Copyright 2020 Master-Pack Group Berhad. All Rights Reserved.
 
最新无码国产在线视频